Totul despre gazduirea sediului social la un cabinet de avocat

Proportion
Categorii: Aspecte juridice

Pentru o Societate cu Raspundere Limitata (S.R.L.) sediul social reprezinta un atribut important de identificare al firmei, locul in care se poate desfasura sau nu activitate comerciala. Sediul social este considerat domiciliul fiscal al firmei, unde se pot comunica si transmite in format fizic instiintari/ notificari (ex. decizie schimbare sediu social, decizie reactivare etc.), precum si acte de procedura, iar in acelasi timp este util pentru determinarea instantei judecatoresti competente, din punct de vedere procesual.

Decizia de stabilire a sediului social apartine in totalitate asociatului unic al societatii sau, dupa caz asociatilor, in cazul in care sunt mai multe persoane numite. Stabilirea sediului social se realizeaza inainte de inmatricularea societatii la Registrul Comertului si aceasta apare consemnata in actul constitutiv.

Exista 3 situatii posibile: stabilirea sediului social la domiciliul unuia dintre asociati, stabilirea sediului social intr-un spatiu diferit de cel al domiciliului (birou, atelier etc.) si cea de-a 3-a situatie este stabilirea sediului social la un cabinet de avocat.

Gazduirea sediului social la un cabinet de avocat este posibila pe o durata de maxim un 12 luni, conform Legii nr 51/ 1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, astfel vorbim despre un sediu social temporar. Dovada sediului social il reprezinta contractul de asistenta juridica incheiat intre avocat si client, in termenii stabiliti si acceptati de parti.

Art. 104.  Stabilirea temporară a sediului unor societăți comerciale la sediul profesional al avocatului presupune utilizarea sediului profesional al avocatului pentru scopul limitat al constituirii legale și autorizării funcționării societății comerciale sau, după caz, pentru mutarea sediului ori pentru stabilirea unui sediu secundar al societății în cauză.

Art. 105. (1) În vederea stabilirii temporare a sediului societății comerciale în cauză, avocatul va întocmi și semna cu reprezentantul societății un contract separat de asistență juridică având acest obiect. 

(2) Perioada pentru care sediul societății în cauza este stabilit la sediul profesional al avocatului nu poate depăși un an, iar dovada sediului se face cu contractul de asistență juridică.

Dupa expirarea duratei contractului, firma este obligata sa isi schimbe sediul social la o alta adresa, aceasta mentiune fiind inregistrata la Registrul Comertului. Mai multe despre procedura de schimbare sediu social aici.

De ce sa alegi gazduirea sediului social la un cabinet de avocat:

  • Primirea corespondentei si notificarea in legatura cu aceasta
  • Nu este necesar acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari
  • Nu este necesara declaratie de nesuprapunere sedii cf. art. 17 alin. 4 Lg. 31/ 1990
  • Nu este necesara depunerea declaratiei fiscale pentru stabilirea impozitului pe cladirile rezidentiale/ nerezidentiale/ cu destinatie mixta la DITL
  • In cazul in care nu detii o proprietate personala, locuiesti cu chirie, iar proprietarul nu este de acord cu stabilirea sediului societatii la adresa
  • Ai un business nou si in primul an nu desfasori nicio activitate sau ai o activitate restransa
  • Iti desfasori activitatea la sediile beneficiarilor
  • Ai un sediu secundar/ punct de lucru, iar proprietarul nu este de acord cu stabilirea sediului social al firmei tale la adresa respectiva

Ajutor Firma iti ofera gazduirea sediului social la un cabinet de avocat pe o perioada de 6 luni, respectiv 12 luni la urmatoarele tarife:

GAZDUIRE  SEDIU SOCIAL PERIOADA 6 LUNI    500 RON 
GAZDUIRE  SEDIU SOCIAL PERIOADA 12 LUNI 700 RON

Ne poti contacta la numarul de telefon: 0723392400

*Gazduirea sediului social se va realiza la un cabinet de avocat si se va inregistra fara activitate la acesta. Activitatea se poate desfasura la punctul de lucru sau in afara sediilor/ terti/ beneficiari.

*Tarifele mai sus mentionate sunt valabile pentru orice sector din Municipiul Bucuresti si includ servicii de secretariat (primire corespondenta si notificare in legatura cu aceasta).

Articole asemanatoare