PFA coduri CAEN 2017

Proportion
Categorii: Aspecte juridice

Incepand cu data de 17 ianuarie 2017, a intrat in vigoare Legea 182/2016, publicata pe 19 octombrie 2016 in Monitorul Oficial. Toate PFA-urile care in momentul de fata au mai mult de 5 clase CAEN sunt obligate sa renunte la ele, in conditiile impuse de lege:

15. Articolul 16 se modifică şi va avea următorul cuprins:

 Art. 16.

(1) PFA poate avea în obiectul de activitate cel mult 5 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN.

Termenul maxim de modificare obiect de activitate este de 2 ani de la data intrarii in vigoare a Legii 182/2016, adica nu mai tarziu de 17 ianuarie 2019. In cazul in care nu se procedeaza la aceasta mentiune, risca sa fie radiate.

Incepand cu 1 februarie 2017, tarifele la Registrul Comertului au fost dimunate semnificativ.

Tarif modificare obiect de activitate PFA:  250 RON + taxe ORC 0

Acte necesare: CI reprezentant, certificate constatatoare

Astfel, Persoanele Fizice Autorizate care urmeaza sa se infiinteze, nu pot avea mai mult de 1 activitate principala si 4 activitati secundare.

(1) În termen de 2 ani de la intrarea în vigoare a prezentei legi, persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale al căror număr de activităţi incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel prevăzut la art. 16 alin. (1), respectiv art. 24 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificările şi completările ulterioare, inclusiv cu cele aduse prin prezenta lege, solicită oficiului registrului comerţului competent modificarea, în mod corespunzător, a menţiunilor din registrul comerţului referitoare la obiectul de activitate.

Tarif deschidere PFA: 200 RON (taxe ORNC 0)

Acte necesare: CI reprezentant, dovada sediu, specimen de semnatura, acte studii

*Putem depune dosarul online la Registrul Comertului privind modificarea codurilor CAEN PFA, cu ajutorul unei semanturi electronice. Daca doriti, putem sa stabilim si o intalnire la sediul nostru, cu un telefon in prealabil.

Citeste si despre schimbarile majore in regimul I.I.

Contact:  0723.392.400     Calea Dorobanților, Nr. 36-40, Sector 1, București

Articole asemanatoare