Pasi infiintare firma

Proportion
Categorii: Aspecte juridice

Va prezentam mai jos pasii privind infiintarea unei firme in Romania:

  1. Rezervarea de nume pentru firma

Pentru aceasta etapa e nevoie de minim 3 variante de nume pentru firma ta. Acestea se verifica in ordinea preferintelor, iar eliberarea se va face pe loc.

Taxa de eliberare rezervare denumire este 72 lei.

MODEL REZERVARE DENUMIRE

  1. Redactarea actelor privind infiintarea firmei

Dupa ce este emisa rezervarea denumirii firmei se pot intocmi restul actelor. Trebuie sa se faca dovada spatiului in care va stabili sediul social (aceasta poate fi o casa sau un apartament, personal sau inchiriat). Dovada spatiului poate fi un contract de vanzare-cumparare, contract de inchiriere, contract de comodat etc.

Daca nu detii un spatiu care poate fi folosit cu destinatie de sediu social iti punem la dispozitie gazduirea sediului social in Bucuresti la un cabinet de avocat. Sediul se va declara fara activitate economica, autorizarea codurilor CAEN urmand sa se realizeze la terti sau un punct de lucru/ sediu secundar.

Gazduirea sediului social firma pe o perioada de 12 luni: 599 RON

Gazduirea sediului social firma pe o perioada de 6 luni: 399 RON

Actul Constitutiv si va trebui sa contina urmatoarele informatii:

–          datele de identificare a asociatului/asociatilor;

–          forma de organizare a firmei (cea mai intalnita este Societate cu Raspundere Limitata);

–          denumirea societatii de la pasul nr.1;

–          specificarea sediului social;

–          sediul secundar/ punctul de lucru (daca este cazul);

–          obiectul de activitate principal si activitatile secundare;

–          Capitalul social (minim 200 RON) si cota de participare a asociatilor la profit si pierdere;

–          Numirea administratorului, enumerarea atributiilor si durata mandatului.

Capitalul social se depune la orice banca din Romania si trebuie sa mergi cu o varianta de act constitutiv pentru a realiza varsamintele. Acesti bani se pot recupera ulterior sau pot fi transferati in contul firmei deschis dupa infiintarea societatii. Capitalul social al unui SRL trebuie sa fie de minim 200 lei, divizat in parti sociale cu o valoare nominala de cel putin 10 lei fiecare.

Asociatul/asociatii trebuie sa mearga la notar cu actul constitutiv si rezervarea de denumire pentru a da declaratiile pe proprie raspundere din care sa reiasa ca indeplinesc conditiile necesare infiintarii firmei. Aceste declaratii pot fi date si la Registrul Comertului si nu te costa nimic. Tot la notar administratorul firmei isi va legaliza specimenul de semnatura. 

  1. Completarea cererilor si declaratiilor

Dupa finalizarea acestor acte, se completeaza documentele necesare pentru depunerea dosarului la Registrul Comertului: Cerere inregistrare societate, Declaratie pe propria raspundere privind desfasurarea unei activitati cu sau fara activitate : model 1 sau model 2, anexa fiscala si anexa pentru mapa ANAF (daca este cazul)

 MODEL CERERE INREGISTRARE

 DECLARATIE MODEL 1 SEDIU

 DECLARATIE MODEL 2 SEDIU SOCIAL

 MODEL ANEXA INREGISTRARE FISCALA

 MODEL DECLARATIE ANAF SEDIU SOCIAL

  1. Depunere dosar si eliberare acte

Dosarul se va pregati si sa va depune la Registrul Comertului la unul dintre ghiseele expres.

Dosarul va cuprinde: formulare completate, dovada rezervarii denumirii firmei, actul constitutiv semnat pe fiecare pagina de catre asociatii firmei, copii CI asociati si administratori, declaratii notar asociati, specimene de semnatura administratori, dovada capitalului social, contract de comodat/ inchiriere si dovada de proprietate sau contractul de asistenta juridica incheiat cu avocatul de la care aveti sediul social (in cazul avocatului se adauga si decizia de barou a acestuia), contract spatiu pentru punctul de lucru (daca este cazul).

Din momentul depunerii doasarului, acesta este solutionat a doua zi, iar daca nu se intampina probleme la dosar sau nu apar intarzieri din partea ONRC in a treia zi actele pot fi ridicate iar infiintarea firmei tale este gata!

Taxele de infiintare firma la Registrul Comertului sunt de aproximativ 450 lei.

Noi va putem ajuta cu intocmirea actelor necesare, completarea formularelor, depunerea dosarului la Registrul Comertului si ridicarea actelor finale. Infiintarea firmei iti poate da mari batai de cap.

De acum, fara drumuri pentru tine, fara timp pierdut, fara birocratie!

Cost infiintare firma 250 RON (click)

Contacteaza-ne: 0723.392.400 

Sau ne gasesti la adresa: Calea Dorobantilor, Nr. 36-40, Sector 1, Bucuresti

Articole asemanatoare