Participarea legala ca expozant / vendor la Festivalurile verii 2019

Proportion
Categorii: Antreprenoriat

 S-a anuntat o vara incendiara in anul 2019 si inca mai este timp sa profiti de ea din punct de vedere a festivalurilor din Romania. Dupa marile festivaluri Untold si Electric Castle urmeaza SummerWell, Awake Festival, Living Rock si multe altele.

Daca te regasesti printre cei care doresc sa participe pe viitor la aceste festivaluri in calitate de vendor / expozant, mai intai de toate trebuie sa stii care sunt regulile de participare.

Conditii de participare la festivalurile verii 2019

  1. Existenta unei societati, mai exact infiintarea unei firme care sa aiba trecut in obiectul de activitate serviciile oferite (restaurant, bar, fabricare si comert produse diverse etc.)

Mai multe informatii despre infiintarea unui SRL puteti gasi aici

Contacteaza-ne: 0723.392.400 

Sau ne gasesti la adresa: Calea Dorobantilor, Nr. 36-40, Sector 1, Bucuresti

     2. Autorizatia de functionare ca si expozant / vendor

Sunt strict interzise activitatile economice sau comerciale, indiferent de natura lor, fara autorizatia de functionare.

Mai precis, fiecare vendor trebuie sa aiba autorizat codul CAEN pentru vanzarea de produse in afara sediilor proprii:

4799 Comert cu amanuntul efectuat in afara magazinelor, standurilor, chioscurilor si pietelor

Daca activitatea ta este in domeniul culinar, de preparare a mancarurilor, este indicat sa ai autorizat codul CAEN 5610 de Restaurante.  In cazul prepararii bauturilor se poate autoriza, de asemenea codul CAEN 5630 Baruri si alte activitati de servire a bauturilor.

Autorizarea codurilor CAEN se realizeaza la Registrul Comertului, prin depunerea unui dosar, solutionarea acestuia avand loc a doua zi.

De asemenea, in cazul in care prepari mancare sau bauturi diverse, este indicat sa informezi Directia de Sanatate Publica si Directia Sanitar-Veterinara din plan local despre participarea ta in cadrul festivalurilor printr-o instiintare depusa la sediile acestora sau transmisa pe e-mail.

     3. Normele de conduita, sanatate si siguranta trebuie respectate si de expozanti / vendori

Partenerii contractuali trebuie sa respecte toate normele legale de conduita si de siguranta impuse de catre organizatorii festivalurilor. De altfel este strict interzis ca expozantii / vendorii sa se abata de la acestea, altfel se va actiona conform legii.

     4. Plata taxelor 

Fiecare organizator va percepe un comision din vanzari, in urma unui contract semnat. De asemenea, esti obligat sa detii o casa de marcat fiscala portabila. Vei oferi bon fiscal fiecarui client de al tau. Bonurile fiscale se vor inregistra in contabilitate si vei plati impozit aferent.

Cazarea, transportul si alte cheltuieli ocazionale, de regula, raman in sarcina fiecarui expozant / vendor.

 

Participarea la cele mai importante festivaluri ale verii, respectiv Untold, SummerWell sau Electric Castle etc. ca si vendor sau expozant este o afacere extrem de profitabila pentru cine vrea sa faca parte din acest concept.

Trebuie respectate toate regulile de participare legala si cele de restrictii impuse de catre organizatorii evenimentelor. In cazul in care expozantul sau vendorul nu participa legal la aceste evenimente, o sa se procedeze conform bazelor legale si pe langa faptul ca cei care isi vand marfa aici pot ramane fara ea, pot primi amenzi usturatoare sau chiar zile de inchisoare daca temeiul legal este incalcat grav.

Tocmai de aceea, inainte de a te decide sa iti deschizi o mini afacere ca si expozant sau vendor in cadrul celor cateva zile in care se organizeaza aceste festivaluri este bine sa iei mai intai in considerare si sa te interesezi de toate criteriile legale necesare.

Noi te putem ajuta. Ne ocupam de autorizatii de functionare firme intr-un mod activ si eficient. Postam des idei de afaceri profitabile in Romania si te invitam sa revii pe blogul nostru.

                Echipa Ajutorfirma.ro – 0723.392.400  / office@ajutorfirma.ro

Articole asemanatoare