Inscriere in Registrul Operatorilor Intracomunitari

 

  • Incepand cu 1 august 2010 inscrierea in Registrul Operatorilor Intracomunitari este obligatorie pentru toti contribuabilii inregistrati in scopuri de TVA care doresc sa desfasoare operatiuni intracomunitare, conform Art. 153 din Codul Fiscal. Aceasta procedura se realizeaza la cererea contribuabililor inainte de inceperea activitatii privind respectivele operatiuni in spatiul european prevazute la Art. 158 alin. (1) din Codul Fiscal.
  • Eliminarea din Registrul Operatorilor Intracomunitari se poate realiza la cerere de catre contribuabili sau din oficiu de catre organul fiscal competent, in conditiile legii.

Noi va putem ajuta cu intocmirea dosarului si depunerea acestuia la Administratia Finantelor Publice.

Tarif: 200 RON

Acte necesare inscrierii in Registrul Operatorilor Intracomunitari (R.O.I.): 

– copii CI alte tuturor administratorilor si asociatilor;

– caziere judiciare ale tuturor administratorilor si asociatilor in termen (6 luni) cu specificatia “pentru inscriere in Registrul Operatorilor Intracomunitari”

Procedura de organizare si functionare a Registrului Operatorilor Intracomunitari, precum si procedura de inscriere si radiere din registru sunt reglementate de Ordinul Preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr.2101 din 24 iunie 2010, publicat in Monitorul Oficial nr.429 din 25 iunie 2010.