Infiintare magazin online

Proportion
Categorii: Business

Te-ai gandit ca e timpul sa iti infiintezi un magazin online? Sau ai o idee de afacere profitabila si doresti sa muncesti de acasa fara griji si fara stres? Permite-ne sa te felicitam pentru doza de curaj si optimism de care dai dovada!

Cu siguranta ai auzit o multime de zvonuri despre deschiderea unui magazin online si ai citit despre tot felul de obstacole pe care le poti intampina in comertul online, iar toate acestea pareau menite sa te descurajeze in a-ti vinde serviciile, lasandu-ti o impresie nesatisfacatoare despre complexitatea acestui demers.

Complex? E adevarat! Imposibil? Nicidecum! Nimic nu e usor in viata, insa daca am alege ca fiecare lucru pe care vrem sa-l facem sa fie usor de realizat – satisfactia nu ar mai fi aceeasi. Noi iti vindem un mic pont! (Nu e chiar atat de complicata deschiderea unui magazin online precum se dramatizeaza).

Iata care sunt pasii pentru infiintarea unui magazin online unde iti poti vinde serviciile ori produsele:

In primul si primul rand ai nevoie de o firma, de un PFA sau SRL deoarece nicio activitate de comert online nu se poate face ca persoana fizica. La infiintarea firmei codul CAEN pentru activitati de comert online este 4791 – Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet. Dosarul de infiintare firmamagazin online – se depune la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul aferent sediului social. Durata de eliberare a actelor de infiintare in original de la ORC este de 3 zile lucratoare.

Cost infiintare SRL asociat unic 300 RON (click

tel: 0723.392.400

Acte necesare deschidere/ infiintare magazin online:

  • copie CI/ pasaport
  • copie act proprietate sediu social (contract de vanzare – cumparare, certificat de mostenitor, titlu de proprietate etc.)
  • copii CI proprietari, daca este cazul
  • copie contract de inchiriere punct de lucru, daca este cazul

Crearea magazinului online este un pas la fel de important ca si infiintarea unei firme.

Un magazin online poate fi de mai multe feluri, fiecare avand avantaje si dezavantaje:

1) Magazin online creat pe o platforma (sau mai multe) pusa la dispozitie de alte firme, de exemplu platforme precum Etsy sau Okazii.

2) Magazin online detinut in totalitate de catre proprietar, fara conditionari si fara comisionari, cum este de preferat pentru o afacere online.

Presupunand ca doresti administrarea magazinului online in totalitate fara sa fii “supravegheat” de alte platforme, este bine de stiut ca ai nevoie de crearea unui site.

Pentru asta ai nevoie de inregistrarea unui domeniu web, de inchirierea unui host care sa corespunda nevoilor tale, de crearea unui website e-commerce si de pregatit produsele/serviciile online pentru afisarea acestora pe site.

Acum ca ai un magazin online infiintat ca la carte este important sa stii ca ai bifat abia ~15% din intreg procesul. Mai necesita optimizare, promovare, vanzare si brand-uirea firmei. Dar pana acolo mai este.

Magazinele online sunt viitorul shopping-ului din cate se pare. In ultimul timp, rata de cumparaturi online a crescut in mod uimtor si continua sa evolueze. Sa nu ne mire asadar ca tot mai multi romani opteaza pentru o infiintare magazin online in locul unuia fizic. Produsele dorite sunt la un click distanta, vin la usa fara a fi nevoie sa caram de sacose si plata se face rapid cu cardul. Suna bine, nu? Totusi, desi in mediul online, si aceste magazine necesita o infiintarea unei firme, o procedura legala, cunostinte in ceea ce priveste dosarul cu actele de infiintare magazin online si cateva drumuri absolut necesare pentru inmatricularea firmei. Cu toate acestea, comertul online se bucura de tot mai multi adepti, iar numarul celor care aleg sa ofere servicii online sau produse spre vanzare in mediul virtual este din ce in ce mai mare.

Succes in toate!

Articole asemanatoare