Inchidere PFA

Operatiunea de inchidere a PFA-ului, respectiv procedura de radiere, presupune inregistrarea unei mentiuni la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul competent, in raza caruia se afla sediul profesional al PFA.

Inainte de a face demersurile la Oficiul Registrului Comertului, este indicat ca reprezentantul PFA-ului sa isi verifice daca are debite restante la Administratia Financiara, pentru a nu intampina probleme in procesul radierii.

Inchiderea PFA-ului presupune o singura etapa si nu este la fel de complexa ca in cazul unui SRL. Solutionarea cererii de inchidere PFA revine directorului Oficiului Registrului Comertului. Cererea este solutionata in a doua zi de la data depunerii dosarului. Daca dosarul este complet si nu mai necesita alte completari, acesta va fi admis, iar in ziua urmatoare Certificatul de radiere PFA poate fi eliberat de la institutie. Dupa eliberarea actelor de la Oficiul Registrului Comertului se transmite intentia de inchidere a PFA-ului si catre A.N.A.F.

Consulta lista noastra de preturi aici

Contacteaza-ne la 0723.392.400 pentru consiliere

Acte necesare inchidere PFA

CUI in original

Certificate constatatoare in original