Inchidere firma

Operatiunea de inchidere a firmei, respectiv procedurile de dizolvare, lichidare, radiere, presupun inregistrarea a doua mentiuni la Oficiul National al Registrului Comertului, in raza caruia se afla sediul social al firmei:

Inchiderea firmei presupune doua etape:

  1. Prima etapa este cea de dizolvare a societatii: In momentul in care se decide inchiderea firmei, societatea nu trebuie sa aiba datorii catre Statul Roman si/ sau alte terte persoane juridice ori fizice. Cererea este solutionata in 3 zile lucratoare din momentul depunerii dosarului. Dupa eliberarea actelor de la Oficiul National al Registrului Comertului se transmite intentia de inchidere a firmei catre Monitorul Oficial in vederea publicarii. In termen de 30 zile calendaristice de la data publicarii se poate depune a doua etapa. In toata aceasta perioada Statul Roman prin institutiile abilitate se poate opune inchiderii firmei in cazul in care societatea are datorii.
  2. A doua etapa este de cea de lichidare si radiere a societatii: Dupa finalizarea primei etape se poate depune cel de-al doilea dosar pentru inchiderea firmei. Va trebui intocmita situatia de lichidare de catre un contabil care sa cuprinda bilantul de lichidare si ultima balanta pe 0. De asemenea, este necesar certificatul de atestare fiscala emis de A.N.A.F. din care sa reiasa ca societatea nu are datorii. Cererea este solutionata in 3 zile lucratoare din momentul depunerii dosarului.
          La finalizarea celei de-a doua etape se poate considera ca s-a realizat inchiderea firmei (radierea).
          Termenul aproximativ pentru intreaga procedura este de 50-60 de zile.

Consulta lista noastra de preturi aici

Contacteaza-ne la 0723.392.400 pentru consiliere

Acte necesare inchidere firma

CUI in original