Deschidere salon de infrumusetare

Proportion
Categorii: Business

Deschiderea unui salon de infrumusetare este una dintre afacerile profitabile ale anului 2018 si tot mai multi intreprinzatori se indreapta spre aceasta optiune. Investitia in calitate presupune unul dintre aspectele esentiale ale reusitei unei astfel de afaceri si, pentru a beneficia de succes si profit trebuie sa iei in calcul cateva puncte de interes.

Daca te-ai decis ca anul acesta sa optezi pentru infiintarea unei firme, iar ideea deschiderii unui salon de infrumusetare te tenteaza, iata cateva criterii de care trebuie sa tii cont la demararea acestui proiect:

Amplasamentul

Locatia trebuie sa fie una care sa asigure un trafic major de clienti pentru salonul de infrumusetare. Daca vei alege drept amplasament o cladire din spatele blocului unui cartier marginas, atunci nu te astepta ca prea multa lume sa stea la rand pentru serviciile tale. Un salon de infrumusetare trebuie sa fie cat mai vizibil, iar clientii sa poata ajunge usor. Indicate sunt locatiile centrale sau cele din preajma marilor centre comerciale, cartierelor mari etc.

Un salon de infrumusetare isi poate stabili sediul social in locul desfasurarii activitatii sau iti poti deschide un sediu secundar/ punct de lucru, iar sediul social sa fie stabilit la o alta adresa (la domiciliul asociatului sau la un cabinet de avocat).

Calitatea produselor

Produsele folosite trebuie sa fie testate dermatologic, sa ofere siguranta, sa fie profesionale si de o calitate superioara. Un salon de infrumusetare trebuie sa ofere siguranta calitatii produselor si serviciilor inainte de toate, de aceea trebuie sa iti faci o lista cu resursele necesare, sa studiezi piata, sa cauti preturile convenabile dar si inalta clasa, abia apoi sa faci achizitii. Asigura-te de asemenea ca personalul angajat corespunde job-ului, ca are experienta in domeniu, ca este orientat spre client. Un salon de infrumusetare poate oferi profit si din vanzarea produselor cosmetice de aceea este indicat sa lucrati cu firme sigure care dau dovada de profesionalism.

 

Coduri CAEN comert produse cosmetice in salon de infrumusetare:

  • 4775 Comerţ cu amănuntul al produselor cosmetice şi de parfumerie, în magazine specializate

Amenajarea interioara

Atmosfera si confortul celor care trec pragul unui salon de infrumusetare este foarte importanta. Decorul joaca un rol esential in starea psihologica a clientului de aceea sunt recomandate culorile si obiectele care indeamna la relaxare, la optimism, la sentimente pozitive. Violetul, galbenul sau oranjul sunt printre cele mai cautate nuante pentru saloanele de infrumusetare. Obiectele ornamentale care se potrivesc decorului ar trebui sa fie reprezentative pentru tematica salonului tau. Poti alege un stil vintage, glamour, jungle, cu accente retro si lista poate continua. Cu cat salonul este mai atractiv, cu atat mai mult iti vei stabiliza o clientela fidela si multumita. Stilul decorativ trebuie sa fie unul captivant care sa se intipareasca in memoria clientilor.

Amenajararea unui salon de infrumusetare trebuie sa indeplineasca conditiile de igiena precum sterilizarea articolelor de uz profesional, un numar optim pentru chiuvete, camera pentru cosmetica separata etc.

Reputatia nu trebuie ignorata

Daca ai reusit sa iti infiintezi un salon de infrumusetare, iar afacerea este una prospera, nu inseamna ca aici s-a sfarsit munca. Construirea unei bune reputatii iti va mentine succesul si va genera inca si mai mult profit. Prestarile serviciilor trebuie sa fie in favoarea clientului, amabilitatea este un factor decisiv, iar detaliile trebuie controlate frecvent. Preturile stabilite trebuie sa reflecte realitatea, fara o supraevaluare sau produse consumabile derizorii la un pret urias. De asemenea, o administrare defectuoasa va duce iremediabil si la o reputatie mai putin buna.

Infiintarea unei firme cu destinatie de salon de infrumusetare este un proces de scurta durata, intre 3 si 7 zile lucratoare. Un salon de infrumusetare poate cuprinde servicii de coafura, servicii manichiura-pedichiura,  make-up, cosmetica sau remodelare corporala.

Coduri CAEN salon de infrumusetare:

  • 9602 Coafura si alte activitati de infrumusetare
  • 9604 Activitati de intretinere corporala

Dupa infiintare firmei va trebui sa iti iei toate autorizatiile si avizele necesare desfasurarii activitatii salonul de infrumusetare. In functie de judetul si sectorul in care ti-ai deschis salonul de infrumusetare vei putea sti si ce acte trebuie sa pregatesti pentru institutiile abilitate.

De regula, vei avea nevoie de aviz ISU in cazul unei suprafete mai mari de 200 mp, sau de un punct de vedere in cazul unei suprafete mai mici. De asemenea, va fi necesara obtinerea unei licente privind difuzarea muzicii ambientale.

Instalarea unei case de marcat la noua locatie este absolut necesara deoarece majoritatea clientilor vor fi persoane fizice. Este recomandata si instalarea unui POS pentru posibilitatea platii cu un card bancar.

Cea mai importanta autorizatie este cea de la Primarie. Obtinerea acordului de functionare de la Primarie poate fi obligatorie pentru unele sectoare (cum ar fi sectoarele 3, 4, 5, 6). Dupa intocmirea dosarului cu documentele necesare, acesta se depune la ghiseu, iar in 30 de zile poate fi eliberat acordul de functionare.

Recomandam printre altele si solicitarea unei certificari de conformitate privind normele de igiena si sanatate publica. Aceasta se obtine prin depunerea unui dosar la Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti. Dosarul trebuie sa cuprinda actele de proprietate ale spatiului, precum si un memoriu tehnic cu descrierea obiectivului. Ulterior depunerii, la spatiul respectiv va veni o echipa de medici pentru evaluare, iar daca acesta este conform normelor de igiena si sanatate publica, se va emite o notificare de conformitate.

Ajutor Firma ofera un pachet complet de servicii privind infiintarea unui salon de infrumusetare, gazduirea sediului social la un cabinet de avocat, obtinerea autorizatiilor si avizelor de functionare (pentru Bucuresti), servicii de contabilitate. Mai multe detalii ne puteti solicita printr-un e-mail transmis la office@ajutorfirma.ro

Cost infiintare SRL asociat unic 300 RON 250 RON (click)

0723 392 400

Acte necesare deschidere firma salon de infrumusetare:

  • CI/ pasaport asociat unic/ asociati / administratori
  • dovada sediului social (contract de inchiriere, comodat etc.)
  • dovada sediului secundar/ punct de lucru (contract de inchiriere, comodat etc.)
  • Acord vecini/ Asociatie de Proprietari, in cazul in care spatiul nu are destinatie comerciala

Cost gazduire sediu social

la un cabinet de avocat 600 RON (click)

 

Clientii nostri:

The Clique Hair & Make-Up Studio – Bulevardul Primaverii 32, Bucuresti, 0767 278 286

Salonul de infrumusetare The Clique Hair & Make-Up Studio ofera servicii de coafura si Make-Up profesional


Hair Style: Ligia Lăscuș

 

Articole asemanatoare