Decoraţiuni handmade pentru cafenele

Proportion
Categorii: Business

Mai este fix o saptamana pana la 1 Decembrie. Ne astepta zile ca-n basmele lui Andersen, cu arbori ninşi de zăpadă (sa speram), cu colinde răzleţe ce se aud din toate părţile, cu vitrine pline de bunătăţi, jucării, cadouri. Forfota va fi în toi, oamenii vor fi în plină goană după cadouri – avem de primit un Moş Nicolae şi-un Moş Crăciun. Deşi ne îndepărtăm tot mai mult de tradiţiile străvechi, treaba cu darurile o adorăm şi atunci când frigul din peisajul urban începe să strângă tot mai tare, intrăm repede în câte-o cafenea pentru a ne mai încălzi în compania unei ceşti cu cafea (simplă, cu lapte sau scorţişoară).

Cafenelele sunt o atracţie de top în această perioadă când frigul ne obligă să alocăm timp pentru noi, bineînţeles, în preajma unor surse de căldură. Pe lângă lichidul fierbinte dătător de energie, proprietarii de cafenele sau cei care au în plan o deschidere de cafenea ştiu că acestea sunt o afacere profitabilă, aşa că atrag clienţii şi îi fidelizează prin crearea unei atmosfere îmbietoare.

În luna decembrie, orice cafenea ne întâmpină cu colinde şi decoraţiuni de sezon şi, fiecare proprietar încearcă să realizeze un decor cât mai inedit. Aşa se face că, decoraţiunile handmade au devenit un must al cafenelelor de orice natură, iar noi am selectat câteva ce se pot realiza cu uşurinţă şi investiţie minimă.

Decoraţiuni din hârtie

Cu toţii ştim că înfiinţarea unei cafenele presupune şi anumite costuri, aşa că, decorarea ei suplimentară, în acord cu sărbătorile, trebuie să fie una nu prea costisitoare. Decoraţiunile din hârtie sunt uşor de realizat şi nu vă trebuie decât… hârtie. Puteţi opta pentru fulgi de nea 3D atârnaţi de neoane sau veioze ori pentru fulgi decupaţi pe care să îi lipiţi pe ferestre. Tot pe ferestre pot ajunge şi diverse desene decupate în filigran sau perdele din steluţe. Pliculeţele cu zahăr, de asemenea se pot bucura de suporturi handmade din hârtie – coşuleţe – pe care le puteţi accesoriza simplu cu o fundiţă roşie. Paharele şi cănile pot beneficia de suporturi confecţionate din hârtie rulată prin tehnica quilling, la fel şi lumânările parfumate pe care le regăsim în multe localuri în luna decembrie.

Decoraţiuni din obiecte reciclate

Am decis deja că o înfiinţare de cafenea în luna decembrie poate debuta cu un succes calculat în profit. Oferiţi-le clienţilor o atmosferă de sărbătoare şi aceştia vă vor deschide uşa iar şi iar. Nu e cazul să investiţi în zeci de metri de beteală sau ornamente la suprapreţ. Reciclaţi şi creaţi din ce aveţi pentru a obţine un decor unic. Prin tehnica folded paper, puteţi transforma cărţile vechi în adevărate opere de artă –  optaţi pentru steluţe, fulgi de nea şi alte pattern-uri de sezon. Becurile arse pot fi pictate manual şi se pot preschimba în globuri de Crăciun, iar pietrele colorate pot împodobi pervazul.

O cafenea este locul în care evadăm din aglomeraţia citadină ori de câte ori simţim nevoia unei pauze. Anotimpul rece este încă şi mai generator de astfel de momente, când avem nevoie de un răgaz călduros. Dacă locaţia este una care ne oferă din spiritul sezonului, atunci cu siguranţă o vom trece pe lista locurilor preferate de savurat cafeaua. Dacă deschiderea unei cafenele se numără printre planurile lunii decembrie, atunci transformaţi-o într-o afacere profitabilă optând pentru un decor inedit de sărbători.

Succes!

Articole asemanatoare