Cum sa iti deschizi o ceainarie in trei pasi

Proportion
Categorii: Antreprenoriat

Ceaiul este o adevarata traditie pe continentul european, iar ceainariile au un real succes, fiind o idee de afacere mica dar prospera. Poate de aceea, o ceainarie este optiunea de afacere aleasa de multi doritori de afirmare in bussines. Toate bune si frumoase pana aici, iar sansele de reusita sunt cu adevarat mari deoarece si consumul de ceai este unul crescut. Numai ca, deschiderea unei ceainarii nu se face de pe azi pe maine, ci implica si anumiti pasi pe care trebuie sa ii urmezi inainte de a demara afacerea. Iata in acest sens cateva indrumari menite sa te ajute.

  1. Inainte de orice, analizeaza piata!

Aceasta analiza trebuie facuta inaintea demararii oricarei afaceri, asadar si cand vine vorba despre o ceainarie. In primul rand, nu uita ca ai o concurenta mare si ca trebuie sa te ridici la nivelul acestei concurente. Cerceteaza piata, afla preferintele consumatorilor de ceai, vino cu retete noi, analizeaza zonele unde afacerea ta ar putea avea un succes mare, alcatuieste o strategie/ plan pe care sa il urmezi pas cu pas. Chiar daca ai impresia ca ai in minte totul, scrie acest plan – te va ajuta in urmarirea obiectivelor tale.

  1. Alege o locatie

Locatia trebuie aleasa cu multa atentie. Daca ai de gand sa deschizi o ceainarie la coltul blocului, nu te astepta la un local aglomerat. De preferat sunt zonele turistice, dar cum nu sunt mereu resurse necesare pentru asa ceva, atunci cel mai bine este sa te orientezi catre zone circulate, cu trafic pietonal intens (in apropierea colegiilor, universitatilor, zone centrale sau cu mai multe institutii etc). De asemenea locatia trebuie sa fie una atractiva pentru potentialii clienti. Chiar daca tu vei depune toate eforturile pentru a transforma ceainaria intr-una de vis, daca aceasta este amplasata langa un magazin de pompe funebre, cu siguranta nu va fi un punct de atractie.

  1. Calculeaza costurile si profitul

Inchirierea spatiului, mobilierul, aparatura, echpamentele, amenajarea, produsele, angajatii – toate costa, iar costurile trebuie calculate in functie de bugetul de care dispui. In acelasi timp, trebuie sa tii cont si de faptul ca daca nu investesti in calitate, nu iti vor trece pragul prea multi clienti. Cea mai buna modalitate este sa cauti preturi convenabile, dar si produse de calitate. Profitul este o alta caracteristica a afacerii tale, foarte importanta de altfel, care trebuie prevazuta si calculata. Scopul unei ceainarii este acela de a genera profit, iar profitul dorit este bineinteles, unul mare. Acum stim cu totii ca, de obicei, profitul mare inseamna si o investitie mare. Totul trebuie gandit in detaliu, iar investitia, facuta in mod rezonabil, in functie de analiza efectuata in prealabil, dar si de banii de care se dispune.

In concluzie, o ceainarie, desi o afacere mica, necesita atentie, gandire, profesionalism pentru a avea succes si pentru a genera un profit.

Cost infiintare SRL asociat unic 300 RON 250 RON (click)

Contacteaza-ne: 0723.392.400

Acte necesare deschidere firma ceainarie:

  • copie CI/ pasaport
  • copie act proprietate sediu social (contract de vanzare – cumparare, certificat de mostenitor, titlu de proprietate etc.)
  • copii CI proprietari, daca este cazul
  • copie contract de inchiriere punct de lucru, daca este cazul

 

Articole asemanatoare

Sună acum și te ajutăm imediat:

Sau completează formularul și te contactăm noi: