Cum sa deschizi o cafenea profitabila?

Proportion
Categorii: Business

Din cate se pare, in lumea afacerilor mici, deschiderea unei cafenele a devenit un trend (destul de profitabil am putea spune). Asa se face ca, fie ca vorbim despre marile metropole, despre oraselele de provincie sau chiar despre localitati din mediul rural, cafenele de tot soiul ne imbie cu aroma binecunoscuta a lichidului fierbinte ce a devenit sinonim cu energia zilnica.

Consumul de cafea este unul foarte mare si cu toate acestea este in crestere, de aceea tot mai multi intreprinzatori se intereseaza zilnic despre infiintarea unei cafenele, iar cautarile de deschidere cafenea in urma carora se asteapta sfaturi si raspunsuri utile sunt de asemenea multiple. Vom vorbi si noi astazi despre infiintare firma cafenea si speram sa iti oferim informatiile necesare, fie ca te orientezi spre o deschidere cafenea de lux sau o deschidere de coffee shop. Iata asadar cateva sfaturi utile din partea noastra care sa te conduca spre o cafenea de succes.

Opteaza pentru o cafenea corepunzatoare nevoilor si bugetului tau!

Primul pas ce trebuie facut pentru deschiderea unei cafenele este alegerea tipului de afacere dorit care sa corespunda in acelasi timp si bugetului sau necesitatilor. De exemplu, trebuie sa alegi varianta care iti convine: ori optezi pentru o deschiderea unei cafenele noi, ori poti prelua o firma tip cafenea deja existenta, ori, te poti interesa de pretul unei francize si, daca te incadrezi in bugetul necesar, o poti cumpara.

Ocupa-te de actele necesare pentru deschiderea unei cafenele

In primul rand alege o denumire atractiva pentru cafeneaua ta (aici idei denumire firma) si, daca este prima data cand infiinteazi o firma, trebuie sa te interesezi de codurile CAEN corespunzatoare si de actele necesare infiintarii firmei tip cafenea. Apoi, nu uita ca legalitatea firmei este foarte importanta si treci la obtinerea avizelor necesare. Ai nevoie de mai multe autorizatii fara de care nu se poate functiona (autorizatie PSI, aviz de functionare de la primarie s.a.m.d.).

Alege o locatie profitabila

Locatia nu trebuie neaparat sa fie in centrul orasului, dar nici intr-o zona „moarta” a localitatii pe unde nu trec decat vreo maxim 10 persoane zilnic. Orienteaza-te catre o locatie circulata, o zona cu mai multe bussines-uri care sa iti asigure clienti indiferent daca deschizi o cafenea mare sau un coffee to go.

Nu ignora promovarea afacerii

Chiar daca locatia este una buna, o promovare optima iti va asigura mai multi clienti. Deschiderea unei cafenele poate beneficia de flyere sau afise de promovare prin oras. De asemenea poti folosi si retelele de socializare pentru o publicitate masiva – paginile de facebook, instagram sau twiter isi vor aduce si ele contributia. Daca bugetul permite, poti opta si pentru pancarte pozitionate la vederea trecatorilor.

Oferta larga de sortimente de cafea

Cat mai multe sortimente de cafea si o amenajare de cafenea corespunzatoare iti va oferi succesul pe care mizezi la deschiderea cafenelei. Este ideal sa creezi propriile retete de bauturi pe baza de cafea pentru a aduce pe piata ceva nou cu care sa atragi clientii. Amenajarea tematica este iarasi un punct forte al cafenelei (vom reveni ulterior cu un articol despre amenajarea unei cafenele).

Pentru a avea o afacere de succes ( fie ea cafenea sau orice alt bussines) este nevoie de atentie sporita la detalii, motivatie puternica, implicare si multa pasiune. Daca dispui de aceste elemente esentiale, cu siguranta vei avea o afacere profitabila! Noi iti dorim succes!

Cost infiintare SRL asociat unic 300 RON (click)

0723.392.400

Acte necesare deschidere firma cafenea:

  • copie CI/ pasaport
  • copie act proprietate sediu social (contract de vanzare – cumparare, certificat de mostenitor, titlu de proprietate etc.)
  • copii CI proprietari, daca este cazul
  • copie contract de inchiriere punct de lucru, daca este cazul

Articole asemanatoare