Cele mai cautate vacante in 2018

Proportion
Categorii: Business

Ofertele pentru vacante 2018 au inceput sa explodeze si observam ca cele mai cautate sunt cele low cost, dar care includ vizitarea a cat mai multe obiective turistice. City break-urile sunt de asemenea tot mai accesate, iar rezervarile se inmultesc desi suntem de-abia in luna ianuarie.

Statisticile inregistrate ne arata ca Barcelona ramane si anul acesta in topul celor vizitate orase europene, un city break in acest oras fiind destul de accesibil pentru orice pasionat de calatorii. Tot in 2018 avem parte de escapade in trend precum destinatiile mai putin aglomerate, dar cu istorie bogata si resurse culturale – tarile din America Latina sunt vizate in acest sens, dar si cateva orase din Arabia Saudita.

Barcelona

O crestere semnificativa o inregistreaza si turismul catre tarile exotice. Maldive, Thailanda, Turcia sau Maroc se gasesc in topul preferintelor turistilor. In Europa, city break-urile de pana la sase zile sunt cele mai rezervate pachete turistice, iar orasele care atrag vizitatorii, in afara de mai sus mentionata Barcelona, sunt Roma, Lisabona, Paris, Praga. Analizele specialistilor ne arata ca pe lista rezolutiilor de vacante 2018 se numara destinatii precum capitala Boliviei, insula Boracay din statul Filipine sau romanticul oras Zadar din Croatia.

Praga

Agentiile de turism au pus la punct inca de la sfarsitul anului trecut, o multime de pachete turistice, oferte de calatorie, reduceri early booking, circuite, programe, promotii. Interesul crescut al oamenilor pentru calatorii a condus chiar catre infiintarea a tot mai multor astfel de agentii de turism care le aduc proprietarilor un profit destul de mare. Deschiderea unei agentii de turism implica niste costuri relativ mici comparativ cu alte afaceri, iar promovarea online a afacerii presupune de asemenea investitii minime. Licentele si brevetele de turism se obtin si ele destul de repede – in treizeci de zile de la depunerea dosarului, daca acesta a fost intocmit corespunzator si contine toate actele necesare. Respectarea cadrului legal este foarte importanta in cazul unei agentii de turism deoarece in anii trecuti s-au inregistrat multe probleme, iar turistii verifica atent site-urile cu oferte. Potentialii clienti vor cauta nu doar testimoniale si recomandari, ci si licenta emisa de Autoritatea Nationala pentru Turism.

Daca anul acesta alegi infiintarea unei agentii de turism, iti putem oferi servicii de autorizare si avizare, obtinere licenta si brevet de turism.

Acte necesare infiintare firma agentie de turism:

 • CI asociati
 • Dovada sediu social (oferta gazduire sediu social avocat 600 lei) call 0723 392 400
 • Dovada punct de lucru, daca este cazul
 • Acord vecini si Asociatie de Proprietari/ Locatari, in cazul in care spatiul este intr-un bloc (formular)
 • Declaratie de asociat si administrator in forma autentica (ulterior redactarii actului constitutiv)
 • Specimen de semnatura administrator in forma autentica (ulterior redactarii actului constitutiv)
 • Dovada depunere capital social minim 200 lei la orice banca (ulterior redactarii actului constitutiv).

Coduri CAEN agentie de turism:

 • 7990 Alte servicii de rezervare si asistenta turistica
 • 7911 Activitati ale agentiilor turistice
 • 7912 Activitati ale tur-operatorilor

Durata infiintare firma Registrul Comertului:

 • 3 – 7 zile lucratoare din data depunerii dosarului

Costuri:

 • incepand cu 122 lei taxa publicare extras in Monitorul Oficial (pentru mai multi asociati sau administratori, tariful creste)
 • incepand cu 250 lei onorariu cu asociat unic – call 0723.392.400

Tot la capitolul agentii de turism se merita mentionat ca in 2018 acestea ofera preturi foarte bune, indiferent ca vorbim de agentiile tour-operatoare sau agentiile de voiaj. O astfel de agentie online este  fi https://vhbooking.ro/

Pentru anul acesta au fost revizuite si programele pentru elevi si studenti, iar sejururile personalizate se numara printre cele mai atractive oferte.

Articole asemanatoare