5 idei de afaceri profitabile la domiciliu

Proportion
Categorii: Business

 Visurile si aspiratiile romanilor sunt lesne de inteles, iar daca ne gandim ca in Romania e foarte putin probabil ca aspirantii sa gaseasca deja o afacere profitabila la cheie, incepem sa ne orientam spre alternative satisfacatoare, iar atunci lumea lucreaza de acasa.

Sunt, desigur, cativa pasi necesari pentru a avea o afacere de acasa. In primul rand este nevoie de infiintarea unei firme la domiciliu, iar dupa ce optam pentru un PFA sau SRL – tot ce ne ramane de facut este sa cladim, caramida cu caramida, micul nostru imperiu.

Motivele pot fi multiple pentru oamenii care doresc afaceri profitabile la domiciliu:

Unii nu pot suferi ideea de a avea un sef, altii sunt nascuti pentru a fi lideri, iar altii, fie din comoditate, fie din incapacitatea de a se deplasa de la domiciliu, chiar au nevoie de a munci din propria locuinta.

Sunt foarte multi romani care viseaza sa aiba propria afacere si, cu atat mai mult, sa o gestioneze direct de acasa. Insa, ce ne facem daca nu avem idei despre afaceri profitabile?

De retinut este faptul ca trebuie sa ne orientam spre o activitate care sa poata fi facuta cu pasiune, altfel ne trezim in dificultatea de a fi constructivi in ceea ce priveste afacerea noastra.

Noi vom incerca sa va oferim 5 idei de afaceri profitabile la domiciliu speram, cat mai apropiate de pasiunile, visurile si aspiratiile tale:

Traducator freelancer – este o optiune viabila pentru cei care cunosc una sau mai multe limbi straine (scris, citit – profesionist) si doresc sa efectueze traduceri diverse pentru clientii pe care-i pot dobandi de pe site-uri de profil. Se pot traduce carti, articole, pagini web pentru magazine online si multe alte lucrari care va pot garanta profitul intr-un timp relativ scurt.

Cod CAEN traduceri: 7430 Activitati de traducere scrisa si orala ( interpreti )

”Dintotdeauna am avut o pasiune pentru limba engleza. Cu toate acestea, am cautat alte idealuri dupa terminarea facultatii, angajandu-ma ca majoritatea tinerilor din Romania post-decembrista in cadrul catorva corporatii din Bucuresti. La scurt timp insa, am fost dezamagita de sistem si am inceput sa caut o cale de iesire. Astfel, am revenit la origini, la formarea mea de baza. Am obtinut autorizarea de traducator din partea Ministerului Justitiei si printr-o recomandare am inceput prima mea colaborare cu o agentie de traduceri din Bucuresti, extinzandu-ma in cei 2 ani de activitate la 7 firme colaboratoare, birouri notariale si clienti directi. Mi-am dat seama inca de la inceput cat de usor si bine si productiv este sa faci ceva pentru care ai o afinitate, ai fost inzestrat de la natura si/sau care ti-a facut mereu placere. Cum a spus odata un talentat actor ”Poti sa esuezi facand lucrurile care nu-ti plac, asa ca mai bine acorzi o sansa celor pe care le iubesti!” Alexandra Toma PFA, Traducator Autorizat Ministerul Justitiei limba engleza

Webdesigner-ul este un om multumit pe deplin. Creeaza site-uri web pentru tot felul de afaceri cu viitor promitator. De obicei, dar nu obligatoriu, cei care apeleaza la webdesigneri sunt antreprenorii care au optat recent pentru infiintarea unei firme si au nevoie de prezentarea acesteia in online si/sau de deschiderea unui magazin online.

Cod CAEN webdesign: 7410 Activităţi de design specializat

Handmade-ul are un spirit aparte si produsele sunt pur si simplu adorate de foarte multi oameni. Se considera ca lucrarile create manual contin o amprenta considerabila a artistilor care au investit, nu doar timp, ci si pasiune pentru a le realiza. Te pricepi sa creezi produse handmade? Felicitari! Poti avea o afacere de acasa.

Floronițe: Am inceput business-ul in 2013, din pasiune pentru accesoriile cu flori care nu mor niciodata. Afacerea mea de la domiciliu a prins, devenind un trend in Romania, am dezvoltat un magazin online si am participat la targuri si evenimente de profil. www.floronite.ro

Cod CAEN produse handmade: 3299 Fabricarea altor produse manufacturiere n.c.a.

Consultanta online poate fi un serviciu destul de profitabil pe care sa-l oferi daca esti expert sau un bun cunoscator al unui domeniu de interes. Spre exemplu, poate esti foarte bun la a consulta oamenii despre viata lor personala si sa-i motivezi sa-si depaseasca problemele personale. Ofera consultanta psihologica si NLP online!

Cod CAEN consultant: 7022 Activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management

 Croitoria de nisa este o alta afacere ce se poate desfasura din propria locuinta si care poate aduce bani frumosi. Reparatii de tot felul ce pot fi efectuate rapid si cu indemanare va pot aduce un venit constant daca optati pentru deschidere firma de croitorie.

Cod CAEN croitorie: 1411 Fabricarea articolelor de îmbrăcăminte din piele

1412 Fabricarea articolelor de îmbrăcăminte pentru lucru

1413 Fabricarea altor articole de îmbrăcăminte (exclusiv lenjeria de corp)

Afacerile la domiciliu sunt o optiune tot mai pregnanta pentru cei care doresc sa lucreze de acasa, din confortul propriei locuinte si, in acelasi timp, sa aiba siguranta unui venit decent. Infiintarea unei firme la domiciliu ofera aceste oportunitati, iar idei de afaceri de acasa sunt multiple. Alegeti varianta care se potriveste aptitudinilor si resurselor proprii si optati pentru o firma in concordanta cu acesti factori. Porniti la drum cu gandul optimist ca o infiintare firma in propria locuinta este o afacere profitabila, iar succesul nu va intarzia sa apara!

Cost infiintare SRL asociat unic 300 RON 225 RON (click)

Acte necesare infiintare firma cu activitate la domiciliu:

  • copie CI/ pasaport
  • copie act proprietate sediu social (contract de vanzare – cumparare, certificat de mostenitor, titlu de proprietate etc.)
  • copii CI proprietari, daca este cazul
  • Acord vecini/ Asociatie de Proprietari, daca este cazul

Atentie! Poti stabili sediul social al firmei chiar la tine acasa. Avand activitate la sediul social, va trebui sa depuneti o declaratie la DITL, in urma careia se va calcula impozitul majorat pe imobil cu destinatie mixta. Aceasta, trebuie depusa, de regula, in primele 30 de zile de la inmatricularea firmei. In cazul in care se intocmeste un raport de evaluare a locuintei, sau in cazul in care locuinta este mai noua de 5 ani, impozitul va fi considerabil mai mic sau va fi 0.

Articole asemanatoare