4 sfaturi pentru absolventii din domeniul IT care vor sa-si infiinteze o firma in Romania

Proportion
Categorii: Antreprenoriat

In zilele noastre majoritatea tinerilor se axeaza pe o cariera in domeniul IT. Cu toate acestea, mai mult de 60 % dintre ei se gandesc dupa ce au absolvit Universitatea sa plece din Romania pentru a-si crea un viitor mai bun, pe alte meleaguri unde aceasta nisa este mult mai bine platita, iar posibilitatile de avansare mult mai mari.

Chiar si asa, in ultimul timp cei care isi desfasoara activitatea zilnica profesionala in acest domeniu le recomanda tinerilor care au o diploma in domeniul IT sa ramana in tara si sa incerce sa isi infiinteze propria firma.

Astfel, cei dispusi sa-si deschida propria afacere pe teritoriul tarii noastre primesc urmatoarele sfaturi si indrumari din partea specialistilor in  servicii de infiintare firme:

Sfaturi infiintare firma IT in Romania

1.Cunoasterea uneia sau a mai multor limbi straine

Chiar daca la momentul actual in Romania exista numeroase firme care activeaza pe nisa IT, incepatorii din domeniul acesta ar trebui sa cunoasca la nivel avansat limba engleza si daca se poate sa aprofundeze si alte limbi de circulatie mondiala. Absolventii, inainte de a face primul pas pentru a infiinta o firma in domeniul IT sunt sfatuiti sa urmeze cursuri de specializare in limba engleza, franceza sau germana.

2.Participarea la training-urile de specialitate, un criteriu foarte important

Training-urile de specialitate au si ele rolul lor atunci cand se doreste deschiderea propriei afaceri, mai ales in domeniul IT. Tocmai de aceea este extrem de important sa se participe la ele pentru a se capata cat mai multa experienta. De asemenea, cu ajutorul lor CV-ul este imbunatatit iar certificarile pot ridica mai sus firma la nivel de experienta in domeniu.

3.Nu astepta venituri mari inca din primul an

Este de la sine inteles faptul ca in momentul in care se deschide propria firma, nu doar in domeniul IT, castigurile de pe urma ei nu vor aparea asa de repede pe cat s-ar crede. Tocmai de aceea cei din acest domeniu ne recomanda sa nu ne asteptam sa ne imbogatim din prima luna in care ne-am deschis propria afacere IT, castigurile de cele mai multe ori nefiind deloc mari in primul an de activitate. Cu toate acestea, dupa ce a trecut un an, veniturile se pot mari considerabil daca absolventii din IT urmeaza sfaturile si recomandarile de mai sus.

4.Este bine sa te apuci de treaba inca de cand ti-ai propus asta

Daca se considera ca plecarea din Romania nu este o prioritate si se doreste a se infiinta o firma in tara pe nisa IT, nu este recomandat sa mai amanati. Pentru infiintare firma ne puteti contacta cu incredere la 0723 392 400 / 031 426 00 80. Pentru mai multe idei afaceri profitabile, urmariti-ne pe blog.

Articole asemanatoare